DİĞER ÇÖZÜMLER

DİA İLE GÜCÜNÜZE GÜÇ KATIN

Tecrübeli uzman mühendisler tarafından geliştirilen DİA, tüm sektörler için çözüm sunmaktadır. Esnek ve geliştirilebilir yapısıyla sürekli kendini yenileyen ve gücüne güç katan bir programdır. Geliştirilmiş olan bütün modüller her türlü işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyededir. DİA ile işletmeler daha hızlı aksiyon alabilir süreçlerini profesyonelce yönetebilir hale gelmektedir.

MODÜLLER

DY – TARİHÇE TAKİBİ

Secere Takibi: Bir fatura üzerinden hangi kullanıcının ne zaman hangi değişikliği yaptığı (fatura ödeme planının değiştirilmesi, satırda yer alan 50 adet malzemenin 48 adede düşürülmesi, yeni bir açıklama satırı eklenmesi gibi) takip edilebilir.

Silinen Kayıtlar: Silinen tüm kayıtların kim tarafından ne zaman değiştirildiğini görebilir ve silinmeden önceki tüm bilgilerine de erişebilirsiniz. Silinen kayıtlar bu kayıtlarda yer alan verilerin de silinmiş veya değiştirilmiş olabileceği ihtimali dolayısı ile geri getirilmemektedir.

DİA Kurumsal Yönetim Sistemi bünyesinde yapılan tüm kullanıcı işlemleri, eklemeler, değişiklikler veya silme işlemleri, tamamı tüm detayıyla DİA Veri tabanında kaydedilmektedir. Yapılan bir ekleme veri tabanına eklenir. Bu eklenen kayıt üzerinde yapılacak bir değişiklik öncesi kaydın orjinal verisi tarihçe veri tabanına aktarılır. Bu kayıt silinmek isteniyor ise yine öncesinde bu kayıt tarihçe veri tabanına aktarılır ve sonrasında silme işlemi gerçekleştirilir. Bu sistem sayesinde yapılan tüm işlemlerin tüm versiyonları tarihçe veri tabanında saklanmaktadır.

 Kayıt Tarihçesi Nedir? Kullanıcı Kayıt Tarihçesi Nasıl Takip Edilir?

DY – VERİ ENTEGRASYONU – LOGO

Logo XML Veri Aktarımı: Logo Go ve Logo Tiger serisi yazılımlar kullanırken DİA’yı tercih eden bir çok işletmenin yazılım geçişlerini kolaylaştırmak amacı ile Logo XML formatını destekleyecek özel aktarım modülü geliştirilmiştir. Devamlı Logo’dan XML formatında veri alarak DİA’ya transfer etmek isteyen işletmeler bu modülü satın almalıdırlar. Sadece DİA’ya geçiş aşamasında Logo XML aktarım modülüne ihtiyacı olan işletmelere bu modül ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Tarih bazında işleme kapatma: DİA Kurumsal Yönetim Sistemi Onaylama modülü ile istenen bir tarih öncesine ait istenen işlemler (satış faturaları, kasa fişleri gibi) eklemeye, değiştirmeye ve silmeye kapatılacaktır. Örneğin, 31 Mart tarihi itibari ile Kasa Fişlerine Onay verilmesi durumunda 31 Mart ve öncesi için yeni bir kasa fişi eklenmesi işlemi yapılamaz. Ayrıca bu tarih öncesine girilmiş olan fişler değiştirilemez ve silinemez. Bu sayede 31 Mart tarihi itibari ile tutan kasa bakiyemizin bozulması engellenir. İşlem yapılabilmesi için onayın yetki sahibi bir kullanıcı tarafından kaldırılması gerekmektedir.

Şube desteği: Onaylama işlemleri tüm firma bazında değil şube bazında yapılabilir. Bir şubeniz kontrollerini tamamladıktan sonra sadece o şube için onaylama yapabilir diğer şubelerinizin halen düzeltme faaliyetlerine devam etmesini sağlayabilirsiniz.

 Onaylama İşlemi Nasıl Yapılır?

Proje Takibi: Bir satış faturasını proje ile eşleştirmek projenin gelirine, bir hizmet alım faturasını proje ile eşleştirmek projenin giderine yazılmaktadır. Banka hesabınıza gelen bir havale veya aldığınız bir müşteri çeki proje ile eşlenirse projenin tahsilatına, gönderdiğinzi bir havale veya kestiğiniz bir çek ise projenin ödemelerine etki etmektedir. Borç ve Alacak mantığından ziyade Gelir, Gider, Tahsilat, Ödeme modeli proje modülünün çok daha anlaşılır bir şekilde kullanımına olanak sağlamaktadır.

Gelir, Gider, Tahsilat, Ödeme Modeli: Projelerinizin gelirlerini ve giderlerini, proje için yapılan ödemeleri ve tahsilatları tüm işlemlerde bir proje tanımı seçerek Proje Yönetim Modülü ile entegre edebilirsiniz.

Proje Dağıtım Tanımları: Herhangi bir proje seçimi yapmadan belirli bir tarih aralığında bazı müşterilerden alınan bazı hizmetlerin otomatik olarak belirli projelere yüzdesel olarak dağıtılmasını sağlayabilirsiniz.

Detaylı Raporlar: Proje Yönetim Raporları ve Proje Ekstresi üzerinden detaylı proje raporlarınızı çıktı olarak alabilirsiniz.

 Proje Kartı Nasıl Tanımlanır?
 Proje Dağıtım Şablonu Nasıl Oluşturulur?
 Proje Raporları Nasıl Alınır?

Online Entegrasyon: DİA Kurumsal Yönetim Sistemi tamamen online olarak çalışan bir sistemdir. Gelişmiş güvenlik altyapısı nedeni ile veritabanı bağlantısı dışarıya kapatılmış durumdadır. Dış dünya ile bağlantı yazılım dünyasında en çok tercih edilen yöntem olan restful web servisleri ile sağlanmıştır. Ayrıntılı dokümanlar izlenerek DİA ile diğer yazılımların haberleşmesi sağlanabilmektedir.

İşletme iş akışlarına özel web sitelerine sahip olan işletmeler (örneğin online tatil acentası) kendi web sitelerini DİA ile entegre edebilirler. Potansiyel bir müşteri web sitelerinden bir hizmet satın aldığında web servisleri ile DİA üzerinden otomatik olarak cari hesabın ve ilgili siparişin oluşturulmasını sağlayabilirler. Bu entegrasyon sayesinde işletme verimliliği artacak ve müşterilerine çok daha kusursuz hizmet vermeye başlayabileceklerdir.

Restful API Desteği: DİA Web Servis Altyapısı, DİA Yetkili Çözüm Ortakları tarafından kullanılabilir.

İngilizce: Mevcut Desteklenen Dil

Ek Dil Paketi: İhtiyacınız olan herhangi bir yabancı dil, çeviri listesinin o dile çevrilmesi sonrası DİA üzerinden aynı şekilde kullanılabilir.

DİA Kurumsal Yönetim Sistemi hiç bir ek kurulum yapmadan sadece giriş aşamasında sistemi kullanacağınız dili seçerek kullanabileceğiniz bir yabancı dil desteğine sahiptir.

Ekranlar, Rapor Tasarımları tamamen İngilizce olarak kullanılabilir.

Üretim Yönetimi, Personel, Demirbaş modülü gibi bazı modüller için sadece Türkçe Dil Paketi desteği sağlanmaktadır. Talep edeceğiniz modülün dil desteği olup olmadığını sorgulayınız.

DİA XML Veri Aktarımları: DİA Kurumsal Yönetim Sisteminde yer alan tüm kart ve fişler DİA XML formatında dışarı ve içeri aktarılabilir. Bu sayede aynı sistem içindeki bir firmadan diğer bir firmaya stok kartları, cari hesap kartları, faturalar, siparişler gibi birçok bilgi aktarılabilir.

Excel’den Veri Aktarımı: Excel Aktarım Şablonları desteği ile Excel dosyalarında yer alan birçok bilgiyi DİA’ya aktarabilirsiniz. Örneğin, excel dosyasında yer alan stok kartları, cari kartlar, faturalar, siparişler kolon eşleme yöntemi kullanılarak DİA’ya aktarılabilir. DİA üzerindeki tüm ekranlarda yer alan tüm bilgileri, raporları excel dosyalarına çıktı olarak alabilirsiniz.

 Excelden Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?
 Xml’den Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?

 

Kartlara ve Fişlere özel veri alanı: Veri giriş alanları ile isterseniz bir yazı, isterseniz sayısal bir veri, isterseniz de tarih girilmesini sağlayabilirsiniz. Çoktan bir adet seçmeli bir liste (Örneğin Kan Grubu bir liste üzerinden tek seçim yapılacak bir veri alanıdır.) veya çoktan çok seçmeli bir liste (Örneğin Önceli Araç Markaları şeklinde bir veri giriş alanı çok seçimli bir veri alanına ihtiyaç duyacaktır.) üzerinden de veri girilmesini sağlayabilirsiniz.

Yazı, Sayı, Tarih, Çoktan tek seçim ve çoktan çoklu seçim desteği: Herhangi bir kartta veya fişte ekstra bir veri giriş alanına mı ihtiyacınız var? Dinamik Alan modülü ile bunu bir kaç tuş ile sağlayabilirsiniz. Cari Hesap Kartına, Stok Kartına, Siparişe, Sipariş Kalemine istediğiniz kadar ek veri giriş alanı ekleyebilirsiniz.

Liste ve rapor formül desteği: Fişlerde veya kartlarda girilen bu verilere listelerden (Sipariş dinamik alanlarına sipariş listesi kolonlarından, sipariş kalemi dinamik alanlarına ayrıntılı sipariş listesi kolonlarından) veya ilgili raporlardan (Sipariş çıktısı gibi) ulaşabilirsiniz.

 Dinamik Alanlar Nasıl Tanımlanır ve Kullanılır?

 

DIŞ TİCARET

İthalat ve İhracat Kartları: İthalat ve İhracat şeklinde Dış Ticaret işlemleri yapan işletmelerin süreçlerini takip etmek için kullandıkları modüldür. Hedef Ülke, Ödeme Şekli (L/C, F.O.C., …), Teslim Şekli (CFR, CIF, CIP, …), Taşıma Şekli, Aracı Bilgileri, Gümrük Bilgileri (GÇB, GGB Tarih ve No), Nakliyeci, Menşe Ülke, Çıkış Ülke gibi bir çok detay ithalat ve ihracat kartlarında tanımlanabilmektedir.

Ön Muhasebe, Muhasebe Entegrasyonu: Ön Muhasebe entegrasyonu ile ihracat ve ithalat kartları ile faturalar eşleştirilebilir. Yani hangi ihracat için hangi satış faturaları kesilmiş, hangi hizmet faturaları alınmış takibi yapılabilir. Muhasebe entegrasyonu ile fatura kaydedildiği anda otomatik olarak KDV İade Dekontunun oluşturulması sağlanabilir.

Hizmet Maliyet Dağıtımları: İhracatı veya ithalatı yapılan malzemelerin gerçek maliyetlerinin hesaplanabilmesi için bu süreçte alınan hizmet maliyetlerinin malzeme maliyetlerine yansıtılması işlemi Hizmet Maliyet Dağıtımları üzerinden yapılabilmektedir. Sadece tutarsal olarak değil miktara göre, net ağırlığa göre, net hacme göre, brüt ağırlığa göre, brüt hacme göre, desiye göre maliyet dağıtım işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlem sonucunda oluşan Malzeme Maliyet Fişleri direkt olarak ithal veya ihraç edilem malzeme maliyetini etkileyecektir.

 İthalat ve İhracat Kart Tanımlamaları Nasıl Yapılabilir?
 Hizmet Maliyet Dağılımı Nasıl Yapılır?

Distribütör Sistem Entegrasyonları: Distribütörlük faaliyetinde bulunan işletmeler tedarikçilerin zorunlu tuttuğu bazı yazılımları kullanmak zorundadırlar. Bu yazılımlarda yapılan satış ve tahsilat gibi bazı faaliyetleri DİA Kurumsal Yönetim Sistemine özel veri transferi yöntemleri ile aktarabilirler.

Entegrasyonlar:

  • PANORAMA: Fatura XML
  • ÜLKER MOBİS: Fatura XML, Cari Kart XML, Cari Hesap Fişleri XML, Stok Kart XML, Malzeme Fişleri XML, Toplu Kasa Fişleri XML, Çek-Senet Bordroları XML
  • TUBORG: Fatura XLS (Excel 97), Kasa Fişleri XLS (HTML)
  • PEPSİ: Fatura XML, Kasa Fişleri XLS (HTML)
  • MEY: Fatura XLS (HTML)
  • DANONE: Fatura XML, Kasa Faturaları XML
  • MARLBORO: Fatura BIF, Kasa Fişleri Pos XLS (Excel 97), Kasa Fişleri XLS (Excel 97)
  • FRİTOLAY: Fatura XML, Cari Hesap Fişleri XML, Toplu Kasa Fişleri XML
  • AVEA
  • VODAFONE
  • İstenilen sayıda anket tanımı yapılabilmektedir.
  • Ankette istenilen sayıda soru tanımlanabilmektedir.
  • Gruplar ve cevaplara ait puanlama belirtilebilmektedir.
  • Misafir bilgilerini girmeden de anket kaydedilebilmektedir.
  • Ankete misafir notu eklenebilmektedir.
  • Anket analizi ile yapılan anketlere ait detaylı analiz değerlerine ulaşılabilmektedir.

Örneğin toprak analizi yapan bir işletme yaptığı analizleri, analiz içerisinde takip etmesi gereken değerleri ve bu değerlerle ilgili koşulları, analizi yapan personelleri DİA Analiz Modülü üzerinden takip edebilir.

Analiz Fişleri: Analiz Fişlerinin çıktıları rapor olarak alınarak müşteriler ile paylaşılabilir.

B2B Entegrasyonu: DİA B2B Modülü ile entegrasyon sayesinde yapılan analizler bayiler ile B2B Modülü üzerinden paylaşılabilir.

Toplu SMS Gönderimi: Cari Hesap Kartlarına veya CRM Potansiyel Kartlarına tanımladığınız cep telefonlarına toplu olarak SMS gönderimini isterseniz manuel olarak yazarak isterseniz daha önceden tanımladığınız şablonlardan seçerek yapabilirsiniz.

MutluCell Entegrasyonu: SMS gönderimi www.mutlucell.com entegrasyonu ile sağlanmaktadır ve MutluCell tarifeleri geçerlidir.

DİA Yazılım AŞ. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ‘dan işletmeci lisansına sahip Mutlucell İletişim Hiz. A.Ş. ad ve hesabına kısa mesaj hizmeti vermeye yetkilidir. Faturanız işletmeci “MUTLUCELL A.Ş.” tarafından kesilecektir.

Toplu E-Posta, SMS Gönderimi: DİA Otomatik Mesaj Sistemi modülü sayesinde haber bülteninizi veya ürün tanıtımınızı e-posta yolu ile toplu olarak tüm kayıtlı mevcut ve potansiyel müşterilerinize iletebilirsiniz. E-Posta ve SMS Şablonları tanımlayarak gönderimlerinizi her seferinde tekrar hazırlamak yerine daha önce hazırlanan şablonları kullanabilirsiniz.

Müşterilerinizi listeler halinde gruplayıp gönderimlerinizi bu listeler üzerinden yapabilir ve gönderimlerinizi raporlayabilirsiniz.

DİA Otomesaj hizmeti ile bir e-posta şablonunu binlerce müşterinize gönderebilirsiniz. Bu gönderimler kontörlü olarak ücretlendirilmektedir.

Toplu Rapor Gönderimi: Cari Hesap Ekstresi, Cari Hesap Mutabakat Formu gibi raporlar ise her bir cari hesabınıza ayrı ayrı cari hesaba özel raporun hazırlanarak e-postaya eklenmesi yöntemi ile yapılmaktadır. Yüzlerce cari hesabınıza cari hesap ekstresini istediğiniz parametreler ile saniyeler içinde gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

İleri tarihli gönderim olanağı: Anında gönderime ek olarak ileri bir tarih ve saatte gönderimlerin otomatik olarak gönderilmesini de sağlayabilirsiniz.

  • Karekodlu ürünlerin mal kabul, mal satış, mal iade, ürün imha işlemlerini DİA üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
  • Stok takibi yapılabilir.
  • DİA Mobil uygulamasından karekodlu satış ve iade işlemleri yapılabilir
  • Müşteri borç alacak takibi yapılabilir
  • Envanter raporları alınabilir
  • Depolar arası ürün transferi yapılabilir
  • Çok şubeli ve depolu işletme süreçleri takip edilebilir.
  • DİA’nın gelişmiş çözüm kütüphanesini ve modüllerini kullanabilirler.

Detaylı bilgi için bitki koruma ürünleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

BAŞARININ ANAHTARI DİA

Sürekli olarak kendini güncelleyen, her sektöre hitap eden DİA modülleri ve programları sayesinde sizlerde kısa sürede istediğiniz başarıyı yakalayacaksınız. Geleceğe emin adımlarla DİA’nın profesyonelliğiyle yol alın.